Vremenska prognoza • danas itd.

Vremenska prognoza • danas itd.
Vremenska prognoza za danas i dalje - treba napisati lokaciju!
Croatia Animation

GINKGO BILOBA L. 1771.

Dobro došli!

Već samo jedna biljka u kući prirodna je i priručna apoteka!

• Za sve informacije u vezi uzgoja ginka (nabave i uzgoja sadnica, sadnje...) nazovite 098 1365 893 ili se javite na e-mail:
ginkgo.begovic@gmail.com
Dolje: poznati dokumentarac o ginku u produkciji ZDF-a i mikroskopski filmski prikaz pokretnog spermija i oplodnja.

Poznati dokumentarac iz produkcije ZDF-a o ginku.

Fantastično - pokretni spermiji ginka pod mikroskopom

Eliksir života - Ginkgo biloba (Prirodno liječenje ginkom), Pitomača-Hrvatska 2014.

nedjelja, 17. lipnja 2012.

Tinktura od lista ginka (Ginkgo biloba)


Budući da imam mnogo upita kako se radi i upotrebljava tinktura od ginka objasnit ću osnove za izradu i upotrebu i dr. s time u vezi

Tinktura od lista ginka (Ginkgo biloba)


Odličan je prirodni lijek koji se koristi poput ginkovog ekstrata, odnosno u ovom obliku ovo i jest jedna vrsta ekstrata ljekovite biljke Ginkgo biloba. Klasični GBE, odnosno ginkgov ekstrat danas se na tržištu može naći uglavnom u obliku praha koji se izrađuje od ginkovog lista.

Tinktura se koristi protiv vrlo mnogo bolesti, odnosno protiv tegoba koje liječe ginkgolibi i svi ostali sastojci ginka: prvenstveno se to odnosi na sve ono što je priznao WHO, odnosno Svjetska zdravstvena organizacija (1999.) kao i za ono što su dokazala brojna znanstvena istraživanja i ono što je dokazano u medicini Istoka: razne kardio-vaskularne nedostatnosti, degenerativne demencije, vaskularne demencije, zaboravnost, poremećaji koncentracije, depresivna emocionalna stanja, vrtoglavica, zujanje u ušima, glavobolja, impotencija, oštećeno centralno uho, regulira očni tlak, krvni tlak, pomaže kod raznih upala, djeluje preventivno od raznih karcinoma i tumora, liječi plučne edeme, kao i one u trudnoći, astmu, migrene, alergije, poremečaje erekcije, hemeroide, bolove u želucu, čireve na želucu itd. Ginkov ekstrat je antiseptik, antidepresiv, antipiretik, antibiotik itd. U stvari – gotovo da i ne postoji ono što ginko ne liječi ili gdje ne služi kao preventiva.

Prema WHO studiji i preporukama (1999.) doziranje je slijedeće: sušeni standardni ekstrat (tzv. standardni GBE 761 gdje je obavezna baza 24% flavanoidglikozida i 6% terpenlaktona) - 120-240 mg dnevno u 2 ili 3 podijeljene doze • 40 mg ekstrata je ekvivalent za 1,4-2,7 g suhih listova.

Izrada i uporaba tinkture:
Koristi se 70% alkohol (prema kineskim i istočnjačkim iskustvima), a najbolji je škrobni alkohol. Na 1 litru alkohola dodaje se otprilike oko tri šake svježe ubranog lista ginka ubranog oko tjedan dana prije nego što je list počeo žutjeti, odnosno od oko kraja rujna do oko sredine listopada kada list ima najviše ljekovitih sastojaka – odnosno oko 50-70 listova srednje veličine. List se nasjecka na manje plohe poput crvenog luka i namoći u alkohol, te ostavi da odstoji oko 14 dana na sobnoj temperaturi. Svakih 3-4 dana pripravak promiješamo. Suhog lista je potrebno oko 40-50% manje na istu količinu alkohola budući da osušeni list ima puno manje vlage. Tada ga je dovoljno usitniti trganjem. Može se koristiti i nešto slabiji alkohol, no tada je potrebno na oko 10% manje vrijednosti alkohola dodati isto toliko više listova, kao i isto toliko vremena ostaviti da se otope vrijedni sastojci (ginkgolidi, bilobalidi i dr.). Nakon ovog procesa potrebno je pripravak procijediti i staviti u staklenku i dobro zatvoriti, a upotreba se vrši isključivo razrijeđena. Na dan je dovoljno oko 10 kapi 2-3 puta na dan. Ova vrsta ekstrata koristi se sa šećerom ili vodom, odnosno medom ili u čaju. Umjesto škrobnog industrijskog alkohola koji se proizvodi od žitarica, krumpira ili voća u Kini i na Istoku koriste se 40-70%-e razne rakije (koje se koriste i za piće jer imaju i ugodan/određeni okus) npr. od riže, grožđa ili drugog voća.

Više možete saznati na brojnim kineskim stranicama preko Googlovog pretraživača.

Valja napomenuti da se za upotrebljavanje tinkture valja posavjetovati u ljekarnama ili kod liječnika. Vidi ovdje mišljenje Svjetske zdravstvene organizacije od 1999. (originalna verzija PDF)

Ovako se pakira suhi vakumirani list ginka sa 10 % vlage za uporabu u komaćinstvima. Porijeklo: Kina (izvor: http://www.sinepromod.com/newsinfor/p35_14.html?&pageid=35&_id=14&r=0).
Ručna berba lista na jednoj plantaži u Kini. Izvor: http://www.sinepromod.com/newsinfor/p35_14.html?&pageid=35&_id=14&r=0).
Berba ginkovog lista u Kini. (Izvor: http://xnc.sdnews.com.cn/2011/5/4/1063797.html)
Berba lista u Kini. (Izvor: http://tour.sdchina.com/show/1899783.html)

Ovdje ukratko možete vidjeti kako se suši svježi list ginka (sa jedne kineske web stranice) - to je rijetka snimka za javnost takvog tipa:
http://video.sina.com.cn/v/b/44529888-1884428224.html

Nema komentara:

Jednostavan način pečenja sjemena za jelo

Prekrasni noćni ugođaj ispod stabala ginka kod poznatog japanskog sveučilišta Hokkaido (grad Sapporo).


All about Ginkgo - briefly! Sve o ginku - ukratko!

O ginku u Eko zoni HRT 1, 10.11.2012. (od 12,25 min.)

O ginku u Eko zoni HRT 1, 10.11.2012. (od 12,25 min.)!

Eko-zona
Budući da je Kina domovina ginka, i na neku ruku on je nacionalna biljka škole u Kini organiziraju brojne izlete na kojima se upoznavaju mladi naraštaji o ovoj jedinstvenoj biljci (Nanxiong, Kina).